akcio

 

Ha Karácsonyra számítógéppel lepné meg egy szerettét, de az utóbbi időben drasztikusan megemelkedett árak elriasztották, még nincs minden veszve! Fontos kiemelni, hogy NEM foglalkozunk kereskedelemmel, így nem áll érdekünkben, hogy bármilyen gép megvásárlására ösztönözzük. Írásunkban bemutatjuk a jelen piaci helyzetet, és megoldást kínálunk, hogy Ön és családja élvezhesse informatikai eszközeit.Tény, hogy jelenleg szinte lehetetlen megfizethető számítógéphez jutni, miután az árak bő duplájukra emelkedtek a megszokotthoz képest, de nézzük milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre, ha mégis szeretnénk valamely szerettünket (vagy akár saját magunkat) megajándékozni. 

1. új számítógép vásárlása

A polcok sokáig üresen álltak, és bár mostanra vannak elérhető gépek, a megfizethetők szinte használhatatlanok, amik pedig megfelelnek a minimum követelményeknek, azok méreg drágák. Mi minden esetben a minőséget preferáljuk, így olyan számítógépet semmiképp nem ajánlunk, ami csak a bajjal jár, azaz lassú, bizonytalan működésű. Az Árukereső szerint a legolcsóbb még használható laptop is 140.000 Forinttól indul, és akkor még nem vettünk hozzá operációs rendszert, azaz ezek a gépek Windows nélkül kaphatók. De még egy asztali gép sem olcsóbb manapság, ezeket monitor és Windows nélkül 120.000 Forint magasságában kaphatjuk meg.

2. használt számítógép vásárlása

A használt gépek vásárlásának alapvetően két vállfaja létezhet ezek közül az egyik, hogy kereskedőtől vásárol. Ebben az esetben valamilyen garanciát kapni fog a gépre, ami elengedhetetlen, ha már kifizet érte százezer Forintot. Igen, ennyit. Mint mindig, akkor is a minőséget néztük, amikor a használt piacon keresgéltünk. Meglepve tapasztaltuk, hogy százezer Forint alatt a legfiatalabb laptop hat éves, és 98.000 Forintot kóstál. No de majd az asztali gépek! A helyzet itt sem volt éppen rózsás, egy hét esztendős asztali gép került 60.000 Forintba, továbbra is Windows és monitor nélkül, ennél olcsóbban pedig csak olyasmi, amivel nincs előbbre az ember.

A használt gépeket persze nem csak kereskedőtől vásárolhatja meg, hiszen ott a Jófogás, a Vatera, vagy a Marketplace. Itt valóban találhatunk jó áron kínált gépeket, amelyeknek az előélete ugyanakkor ismeretlen, és garancia sem lesz rájuk. Több órát szántunk rá, hogy végignézzük a kínálatot, és így már sikerült egy-egy kecsegtető ajánlatot találnunk, de mint tű a szénakazalban, az átlagos árak pedig nagyságrendileg 20 százalékkal maradnak el a kereskedőkétől. Így azonban már 60-70.000 Forint körül lehet laptophoz jutni, egy asztali gép pedig akár 40-50.000 Forintért is a miénk lehet, de garancia nélkül.

3. meglévő számítógép felújítása

Ha ezek az összegek túl magasnak tűntek, esetleg a kockázat volt nagyobb, mint amit még elfogadhatónak tart, akkor még mindig ott a lehetőség arra, hogy kihozza a maximumot meglévő gépéből, legyen szó akár asztali PC-ről, akár laptopról, és ez az, amiben mi a segítéségére lehetünk. Sok kérdés merülhet fel Önben, például hogy meddig éri meg egy számítógéppel foglalkozni, a mi válaszunk pedig az akció keretein belül az ingyenes bevizsgálás. Általánosságban igaz, hogy az elmúlt tíz évben gyártott számítógépek, laptopok még menthetők, és használhatóvá lehet őket tenni, de persze minél fiatalabb, és minél magasabb kategóriájú volt újkorában, annál nagyobb eséllyel -és egyben olcsóbban- erhető el siker. Mint cikkünk elején említettük, mi nem kereskedünk, azaz minden szükséges alkatrészt pontosan a beszerzési áron szerelünk be Önnek, és a Karácsonyi Akció keretében most munkadíjunk 20%-át is elengedjük.

Hogyan működik?

Előzetes időpont egyeztetés után átvesszük gépét (ez történhet gödi műhelyünkben, vagy akár otthonában), mi pedig 24 órán belül kiállítjuk róla a szakvéleményt, és javaslatot teszünk a gép fejlesztését illetően, ami Önnek semmibe nem kerül. Ha igényli a felújítást, akkor -a szükséges alkatrészek elérhetőségének függvényében- néhány napon belül elkészítjük a gépet. Szerencsés esetben a teljes folyamat akár órák alatt végbemehet.

NINCS bevizsgálási díj
NINCS árrés az alkatrészeken
20% kedvezmény árainkból

Előzetes felmérés, és időpont egyeztetés telefonon vagy E-mailen lehetséges a +36 70 381 1335 számon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.