Az elmúlt időszakban sokszor tapasztaljuk az online oktatás kapcsán, hogy a legtöbb szülő, sőt sok esetben még a tanárok sem tudnak arról, hogy az Office 365 teljes csomagja ingyenesen elérhető mind a diákok, mind pedig a tanárok számára. Kivételt mindössze a szakiskolák és technikumok képeznek, nekik csak az un. A1 licensz jár, amivel a böngészőben használhatják az Office alkalmazásokat, mint például a Word, Excel, Powerpoint, Access, Outlook, vagy a kevéssé ismert Sway és társaik. Aki azonban általános iskolába, gimnáziumba, szakközépiskolába, főiskolára és egyetemre jár, annak a teljes telepíthető csomag jár alanyi jogon, beleértve az 1TB OneDrive tárhelyet is. Mutatjuk hogyan.

Alapvetően két eset lehetséges. Az egyik, hogy az iskola már hozzárendelte a diákhoz vagy tanárhoz az előfizetést. Ezt legegyszerűbben úgy deríthetjük ki, hogy az office.com oldalon bejelentkezünk azzal az E-mail címmel és jelszóval, amivel az iskolai Teamst használjuk, és megpróbáljuk telepíteni a programokat.

officecom

Bejelentkezés után ellenőrizhetjük, hogy számunkra elérhető-e az Office csomag. Az alábbi képernyőfotón a jobb felső sarokban látható "Az Office letöltése" gombra kattintva megjelenik az "A szoftverek telepítése" buborék, ahol láthatjuk, hogy miket tudunk letölteni. Ha itt nem szerepel a Word, Excel, és társai, akkor a letöltés előtt még egy regisztrációs folyamatra is szükségünk lesz. Ha azonban a buborékra kattintva elindul a letöltés, akkor győztünk. Maga a telepítés időigényes folyamat, és néha úgy tűnhet, hogy nem történik semmi. Internet- és számítógépsebességtől függően a pár perctől akár fél óráig is terjedhet, legyünk hát türelmesek.

officetelepites

Ha nem jártunk sikerrel, és innen nem tudtuk letölteni a programot, az azt jelenti, hogy az iskola még nem rendelte hozzánk az előfizetést (tapasztalataink szerint legtöbb esetben ez történt, mert sokszor maguk az oktatási intézmények sem tudnak arról, hogy már hosszú évek óta ingyenes ez a csomag a diákoknak). Semmi baj, akkor regisztrálunk mi magunk., amit az oktatási hivatal EDU365 - Regisztráció oldalán tehetünk meg. Ehhez nincs másra szükség, mint az oktatási azonosítóra, valamint 16 éven aluli gyermek esetén a törvényes képviselő személyi igazolványának számára. A regisztrációnál mindenképp egy működő E-mail címet adjunk meg, ellenkező esetben nem tudjuk végigvinni a regisztrációt.

 edu365

Miután befejeztük a regisztrációt, a rendszer ellenőrzi, hogy az adott oktatási azonosító jogosult-e az Office csomagra, és erről E-mailen értesít. Ha igen, akkor kéri, hogy erősítsük meg a regisztrációt, amikor is meg kell adnunk leendő felhasználói nevünket. Azt szoktuk javasolni, hogy amennyiben ez lehetséges, ez a nevünk legyen, mert ebből fog leképeződni az az E-mail cím, amivel majd beléphetünk és letölthetjük a csomagot. Miután megerősítettük a regisztrációnkat, egy újabb E-mailt fogunk kapni, amiben már szerepel a belépéshez használatos E-mail cím (ez a felhasználónevüEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. lesz), valamint egy generált jelszó. Ezek birtokában visszatérhetünk a cikk elején már említett office.com oldalra, és ezekkel az adatokkal belépve elérhetővé válik az Office letöltése. Az első belépéskor felszólít a rendszer, hogy változtassunk jelszót, ezt mindenképp tegyük meg! Itt már működni fog a letöltés.

Ezzel gyakorlatilag a végére is értünk, azaz sikeresen feltelepítettük az Office csomagot, és szert tettünk 1TB felhőtárhelyre.

Amennyiben a folyamat során elakadna, vagy kérdése merülne fel, hívjon minket bizalommal, és - a mindenkori árlistánknak megfelelő költségek fejében - akár távolról, akár helyben végig navigáljuk a folyamaton, és a felhőtárhely Windowsba építésén.

Rólunk írták

hajniss acsmoni baross foldi somogyi